3.43.43.43.43.4

Denna vegetariska lasagne är mättande och får en god sälta från fetaosten.

För 4 personer

Ingredienser

2 paket lasagneplattor, färska (à 200 g)
2 zucchini, (à 300 g)
2 gula lökar
2 burkar krossade tomater, (à 400 g)
2 msk timjan, hackad
1,5 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald
1 + 1 dl lätt crème fraiche,
200 g fetaost

Garnering:

timjan

Tillbehör:

1 påse blandad sallad, (150 g)

40 min

Vegetarisk lasagne med feta – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Ansa och skär squashen i tärningar. Skala och finhacka löken. Blanda squash, lök och krossade tomater i en gryta. Tillsätt timjan, salt och peppar. Låt puttra utan lock ca 10 min. Rör ner 1 dl lätt crème fraiche.
  3. Klipp eller skär lasagneplattorna i bitar, om det behövs. Varva lasagneplattor och squashröra i en ugnssäker form, översta lagret ska vara plattor. Smula sönder fetaosten och blanda med 1 dl lätt crème fraiche. Klicka röran ovanpå lasagnen.
  4. Tillaga mitt i ugnen 15-20 min. Garnera lasagnen med timjankvistar och servera med blandad sallad.

 

Följ oss på Facebook! 
Allt om Mat & Allt om Mat Vego ❤️