Lasagne med kyckling

Recept på lasagne med kyckling. Snabb lasagne med kyckling och spenat. Välj tomatsås med örter, chili eller vitlök till lasagnen.
Tove Nilsson

Ingredienser

  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 400 g kycklingfärs
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl vatten
  • 1 burk tomatsås - färdig (400 g)
  • 1 påse babyspenat - (80 g)
  • 1 ask lasagneplattor - färska (250 g)
  • 1 pkt ostsås - färdig, 8 % (400 ml), t ex Kelda
  • 50 g gorgonzola
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.

  2. Skala och strimla lök och vitlök tunt.

  3. Fräs och finfördela färsen i 1 msk olja 4 min. Krydda med 1  1/2 tsk salt och 2 krm peppar. Tillsätt lök och vitlök och fräs 2 min.

  4. Rör i mjöl, vatten och tomatsås. Låt puttra 
5 min. Vänd i spenaten, låt allt bli genomvarmt.

  5. Pensla bottnen på en form (30 x  20 cm) med  1 msk olja. Täck med ett lager lasagne-plattor. Fördela hälften av färsen och en tredjedel av ostsåsen ovanpå. Täck med ytterligare ett lager lasagneplattor, resterande färs och en tredjedel av ostsåsen. Toppa med ett sista lager lasagneplattor, täck med ostsås.

  6. Grädda mitt i ugnen 20 min. Smula över gorgonzolan när 2 min av ugnstiden återstår.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!