20 minuter
Vegetarisk lasagne – öppen
- Sås: Vispa crème fraichen fast med elvisp. Blanda äggulor, vin och socker i en kastrull. Värm under kraftig vispning till en fluffig sås. Ta kastrullen åt sidan och vispa i crème fraichen. Krydda med salt och cayennepeppar.
- Bryt av den nedersta delen på sparrisen. Koka upp vatten i en vid kastrull och lägg i sparrisen. Låt koka 1 minut. Spola av sparrisen med kallt vatten och låt rinna av.
- Pensla sparrisen med olja och salta. Grilla sparrisen runt om på utegrill eller i grillpanna ca 3 min.
- Dela lasagneplattorna mitt itu. Lägg dem i lättsaltat kokande vatten och koka ca 2 min. Låt dem rinna av.
- Lägg en lasagneplatta vardera på 4 tallrikar. Fördela sparris och sås ovanpå och lägg över resterande lasagneplattor. Garnera med citronklyftor och örter och mal över peppar. Servera genast.
Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept: Allt om Mat Vego ❤️