Vegetarisk lasagne – öppen

Öppen vegetarisk lasagne med grillad sparris och hollandaise. En snabblagad, vegetarisk öppen lasagne som inte kräver någon ugn.

Vegetarisk lasagne – öppen

  1. Sås: Vispa crème fraichen fast med elvisp. Blanda äggulor, vin och socker i en kastrull. Värm under kraftig vispning till en fluffig sås. Ta kastrullen åt sidan och vispa i crème fraichen. Smaka av med salt och cayennepeppar.
  2. Bryt av den nedersta delen på sparrisen. Koka upp vatten i en vid kastrull och lägg i sparrisen. Låt koka 1 minut. Spola av sparrisen med kallt vatten och låt rinna av.
  3. Pensla sparrisen med olja och salta. Grilla sparrisen runt om på utegrill eller i grillpanna ca 3 min.
  4. Dela lasagneplattorna mitt itu. Lägg dem i lättsaltat kokande vatten och koka ca 2 min. Låt dem rinna av.
  5. Lägg en lasagneplatta vardera på 4 tallrikar. Fördela sparris och sås ovanpå och lägg över resterande lasagneplattor. Garnera med citronklyftor och örter och mal över peppar. Servera genast.

Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept: Allt om Mat Vego ❤️

Recept från