3.63.63.63.63.6

Lasagne med rökt kalkon och tomatcrème passar även bra i matlådan, om det blir något över. Den soltorkade tomatcrèmen har en kraftig smak av tomat och ger lasagnen rejäl skjuts både smak- och färgmässigt.

För 4 personer:

Ingredienser

300 g lasagneplattor, färska
300 g kalkonbröst, rökt, i tunna skivor
100 g parmesanost
1 kruka basilika
0,5 dl vetemjöl
7 dl mjölk
1 burk soltorkad tomatcrème, (140 g, Zeta)
salt, nymald svartpeppar

Tillbehör:

150 g sallad

15 minuter + 15 minuter i ugn

Lasagne med rökt kalkon och tomatcrème – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Riv parmesanosten. Repa bladen från basilikan.
  2. Vispa ut mjölet i lite av mjölken i en kastrull. Tillsätt resten av mjölken. Låt såsen koka upp under omrörning och låt koka ca 3 min. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Rör i hälften av parmesanosten.
  3. Varva lasagneplattor, kalkon, basilika, tomatcrème och sås i en ugnssäker form. Låt det översta lagret vara plattor och sås. Strö över den sparade osten.
  4. Tillaga mitt i ugnen 15-20 min. Servera lasagnen med sallad.