Lasagne med pepparrot

Pepparrot är en krydda som kan lyfta det mesta. Lite oväntat till köttfärslasagne. Vi har använt färsk.
Tom Sjöstedt
Foto: Magnus Skoglöf

Ingredienser

  • 800 g köttfärssås - från enchiladas med gurk- och koraiandersallad
  • 4 dl crème fraiche - lätt
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl pepparrot - färsk, riven
  • 1 tsk salt
  • 200 g lasagneplattor - färska
  • 100 g ost - riven

Garnering

  • 1 dl pepparrot - färsk, riven
  • 100 g rucola
  • 1 ask smörgåskrasse

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Blanda crème fraiche med mjölk, pepparrot och salt.

  2. Varva köttfärssås, lasagneplattor, sås och ost. Avsluta med lasagneplattor och ost.

  3. Tillaga mitt i ugnen ca 30 min. Garnera med pepparrot, rucola och krasse och servera.

Ps. Recept på klassiskt lasagne hittar du här!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!