55555

Pepparrot är en krydda som kan lyfta det mesta. Lite oväntat till köttfärslasagne. Vi har använt färsk.

För 4 personer:

Ingredienser

800 g köttfärssås, från enchiladas med gurk- och koraiandersallad
4 dl lätt crème faiche
1 dl mjölk
1 dl pepparot, färsk, riven
1 tsk salt
200 g lasagneplattor, färska
100 g ost, riven

Garnering:

1 dl pepparot, färsk, riven
100 g rucola
1 ask smörgåskrasse

10 minuter + 30 minuter i ugn

Lasagne med pepparrot – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Blanda crème fraiche med mjölk, pepparrot och salt.
  2. Varva köttfärssås, lasagneplattor, sås och ost. Avsluta med lasagneplattor och ost.
  3. Tillaga mitt i ugnen ca 30 min. Garnera med pepparrot, rucola och krasse och servera.

 

Ps. Recept på klassiskt lasagne hittar du här!