Pepparrot är en krydda som kan lyfta det mesta. Lite oväntat till köttfärslasagne. Vi har använt färsk.

För 4 personer

Ingredienser

ca 800 g köttfärssås från gårdagen
4 dl lätt crème faiche
1 dl mjölk
1 dl färsk pepparot, riven
1 tsk salt
200 g lasagneplattor, färska
100 g ost, riven

Garnering

1 dl färsk pepparot, riven
100 g ruccola
1 ask smörgåskrasse

10 min + 30 min i ugnen

Lasagne med pepparrot – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Blanda crème fraîche med mjölk, pepparrot och salt. Varva köttfärssås, lasagneplattor, sås och ost. Avsluta med lasagneplattor och ost.
  3. Grädda mitt i ugnen ca 30 min. Garnera med pepparrot, ruccola och krasse och servera.

 

Ps. Recept på klassiskt lasagne hittar du här!

Fler recept med: Italienskt, Övrigt, Pasta