Lasagne med mozzarella, tomater och sardeller

Lasagne med sardeller kan även göras i en stor form. Öka då gräddningstiden med cirka 10 min.
Tove Nilsson
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 12 lasagneplattor
  • 250 g mozzarella

Köttfärssås

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 100 g rotselleri
  • 1 morot
  • 3 sardellfiléer
  • 0,5 dl olivolja
  • 400 g nötfärs
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 burkar tomater - krossade  (400 g)
  • 2 msk timjan - hackad
  • 1,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald

Bechamelsås

  • 4 msk smör
  • 4 msk vetemjöl
  • 8 dl mjölk
  • 1 dl parmesan - riven
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • sallad

Gör så här

  1. Köttfärssås: Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och tärna rotselleri och morot. Finhacka sardellerna. Fräs lök och sardeller i olja. Tillsätt rotfrukter, färs och tomatpuré och stek tills färsen är genomstekt.

  2. Häll på krossade tomater och tillsätt timjan. Låt puttra ihop utan lock ca 20 min. Krydda med salt och peppar. Sätt ugnen på 225°.

  3. Bechamelsås: Smält smöret i en kastrull. Vispa i mjölet. Häll i mjölken. Låt koka under omrörning till en tjock sås, ca 5 min. Ta kastrullen från värmen och rör i parmesanen. Krydda med salt och peppar.

  4. Varva köttfärssås, bechamelsås och lasagneplattor i fyra ugnssäkra portionsformar. Skär mozzarellan i skivor och lägg den på lasagnen. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Servera med sallad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!