Röd pesto, lammfärs och pinjekärnor 
gör lasagnen lyxig och supergod!

För 4 portioner

Ingredienser

1 gul lök
1 vitlöksklyfta
400 g lammfärs
1 dl röd pesto
3 msk kycklingfond
1 1/2 dl vatten
1 ask körbärstomater
1 paket färska lasagneplattor (250 g)
500 g keso
100 g riven gratängost
2 msk pinjekärnor, ev rostade
1/4 kruka färsk oregano
olivolja
salt + nymald svartpeppar

15 min + 30 min i ugn

Lasagne med lammfärs och röd pesto

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skala och hacka lök och vitlök. Stek i 1 msk olja i en gryta. Lägg lammfärsen i grytan och stek ca 3 min. Vänd ner pesto och kycklingfond. Krydda med 1/2 tsk salt och 2 krm svartpeppar.
  3. Halvera tomaterna och rör ner i färsen.
  4. Varva plattor, köttfärsfyllning och keso i en ugnssäker form. Gör ett likadant lager och avsluta med gratängosten.
  5. Grädda lasagnen ca 30 min i ugn. Ta ut och låt vila ca 10 min. Strö över pinjekärnorna och några kvistar färsk oregano. Klart!

 

Ps. Recept på klassiskt lasagne hittar du här!