Lasagne med lammfärs och röd pesto

Röd pesto, lammfärs och pinjekärnor 
gör lasagnen lyxig och supergod!
Lasagne med lammfärs och röd pesto
Lasagne med lammfärs och röd pesto Foto: Sidsel Clement

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 400 g lammfärs
  • 1 dl röd pesto
  • 3 msk kycklingfond
  • 1,5 dl vatten
  • 1 ask körsbärstomater
  • 1 pkt lasagneplattor - färska (250 g)
  • 500 g keso
  • 100 g gratängost - riven
  • 2 msk pinjekärnor - ev rostade
  • 0,25 kruka oregano - färsk
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.

  2. Skala och hacka lök och vitlök. Stek i 1 msk olja i en gryta. Lägg lammfärsen i grytan och stek ca 3 min. Vänd ner pesto och kycklingfond. Krydda med 1/2 tsk salt och 2 krm svartpeppar.

  3. Halvera tomaterna och rör ner i färsen.

  4. Varva plattor, köttfärsfyllning och keso i en ugnssäker form. Gör ett likadant lager och avsluta med gratängosten.

  5. Grädda lasagnen ca 30 min i ugn. Ta ut och låt vila ca 10 min. Strö över pinjekärnorna och några kvistar färsk oregano. Klart!

Ps. Recept på klassiskt lasagne hittar du här!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!