Lasagne med lammfärs och röd pesto
Ingredienser
- 1 gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- 400 g lammfärs
- 1 dl röd pesto
- 3 msk kycklingfond
- 1,5 dl vatten
- 1 ask körsbärstomater
- 1 pkt lasagneplattor - färska (250 g)
- 500 g keso
- 100 g gratängost - riven
- 2 msk pinjekärnor - ev rostade
- 0,25 kruka oregano - färsk
- olivolja
- salt
- svartpeppar - nymald
Gör så här
-
Sätt ugnen på 200°.
-
Skala och hacka lök och vitlök. Stek i 1 msk olja i en gryta. Lägg lammfärsen i grytan och stek ca 3 min. Vänd ner pesto och kycklingfond. Krydda med 1/2 tsk salt och 2 krm svartpeppar.
-
Halvera tomaterna och rör ner i färsen.
-
Varva plattor, köttfärsfyllning och keso i en ugnssäker form. Gör ett likadant lager och avsluta med gratängosten.
-
Grädda lasagnen ca 30 min i ugn. Ta ut och låt vila ca 10 min. Strö över pinjekärnorna och några kvistar färsk oregano. Klart!