Lasagne med fetaost och rosmarin

Lasagne med krämig fetaost. Med färska lasagneplattor förkortas tillagningen.

Lasagne – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skala och finhacka lök och vitlök. Stek köttfärs, lök och vitlök i olivoljan tills allt fått lite färg. Blanda i rosmarin, krossade tomater och chilisås. Låt koka ihop ca 10 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar.
  3. Koka upp mjölk och grädde. Red av med majsstärkelse utrörd i kallt vatten. Smula ner hälften av fetaosten.
  4. Varva ostsås, lasagneplattor och köttfärs i en form. Avsluta med ostsås och resterande fetaost.
  5. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Servera gärna med rucola och en balsamvinägrett.

 

Ps. Recept på klassiskt lasagne hittar du här!

 

Gillar du det här receptet? Missa då inte våra nyhetsbrev som ger matinspiration för hela veckan. Signa upp dig här för att få Veckomenyn och Helgmenyn varje vecka!
Få vardagsmiddagar och helgmenyer komponerade av Allt om Mat:s redaktör.

Recept från