Vegetarisk lasagne med fetaost och kronärtskockshjärtan

Denna vegetariska lasagne kan göras på både torkade och färska plattor. Med färska plattor minskas tiden i ugnen till ca 15 minuter.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 8 lasagneplattor - torkade
  • 1 purjolök
  • 1 burk kronärtskockshjärtan - (400 g)
  • 100 g fetaost med chili och oliver
  • 490 g tomatfond - 1 flaska, Ardita
  • 1 vitlöksklyfta - pressad
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 2,5 dl kelda ostsås
  • 0,5 dl prästost - riven och mager

Tillbehör

  • sallad
  • oliver

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.

  2. Ansa och strimla purjolöken. Dela kronärtskockshjärtan i mindre bitar. Skär fetaosten i tärningar.

  3. Häll ner tomatfonden i en kastrull och tillsätt purjolök, kronärtskockshjärtan, vitlök, salt och peppar. Låt koka ihop 2-3 min.

  4. Varva lasagneplattor, tomatsås, fetaost och ostsås. Avsluta med ostsås och strö på riven ost.

  5. Grädda lasagnen mitt i ugnen ca 35 min. Servera lasagnen med sallad, och oliver.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!