00000

Denna vegetariska lasagne kan göras på både torkade och färska plattor. Med färska plattor minskas tiden i ugnen till ca 15 minuter.

För 4 personer

Ingredienser

8 lasagneplattor torkade
1 purjolök
1 burk kronärtskockshjärtan (400 g)
100 g fetaost med chili och oliver
490 g tomatfond 1 flaska, Ardita
1 vitlöksklyfta pressad
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald
2,5 dl kelda ostsås
0,5 dl prästost riven och mager

Tillbehör:

sallad och oliver

Vegetarisk lasagne med fetaost och kronärtskockshjärtan – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Ansa och strimla purjolöken. Dela kronärtskockshjärtan i mindre bitar. Skär fetaosten i tärningar.
  3. Häll ner tomatfonden i en kastrull och tillsätt purjolök, kronärtskockshjärtan, vitlök, salt och peppar. Låt koka ihop 2-3 min.
  4. Varva lasagneplattor, tomatsås, fetaost och ostsås. Avsluta med ostsås och strö på riven ost.
  5. Grädda lasagnen mitt i ugnen ca 35 min. Servera lasagnen med sallad, och oliver.