Lasagne med lax, pepparrot och dill. Laxlasagnen är perfekt att ta med som lunchlåda. Strö över lite ost och värm den ca 15 min i ugnen.

För 4 person(er)

Ingredienser

1 pkt lasagneplattor (250 g)
300 g lax i tunna skivor, kallrökt
1 1 purjolök
1 msk smör
1 dl dill hackad
3 msk pepparrot färskriven
2 krm svartpeppar grovmald

Sås:

3 msk smör
3 msk vetemjöl
7,5 dl mjölk
0,75 tsk salt
1 krm vitpeppar nymald
3 dl parmesanost färskriven (2 dl + 1 dl)

Lasagne med lax, pepparrot och dill – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Skär laxen i tunna strimlor. Ansa och strimla purjolöken. Fräs purjon i smör i en stekpanna tills den mjuknat. Blanda i lax, pepparrot och dill. Krydda med peppar.
  2. Smält smöret till såsen i en kastrull. Rör i mjölet och späd med mjölken. Låt såsen koka ca 5 min under omrörning. Smaka av med salt och peppar. Lyft av kastrullen och rör ner 2 dl ost.
  3. Varva lasagneplattor, laxfräs och sås i en ugnssäker form. Översta lagret ska vara plattor och sås.
  4. Tillaga lasagnen mitt i ugnen ca 15 min.
  5. Låt lasagnen kallna. Strö över 1 dl ost och värm lasagnen mitt i ugnen i 225° ca 15 min när den ska serveras.

 

Ps. Recept på klassiskt lasagne hittar du här!