Lasagne med lax, pepparrot och dill

Lasagne med lax, pepparrot och dill. Laxlasagnen är perfekt att ta med som lunchlåda. Strö över lite ost och värm den ca 15 min i ugnen.

Lasagne med lax, pepparrot och dill – gör så här:

1. Sätt ugnen på 200°. Skär laxen i tunna strimlor. Ansa och strimla purjolöken. Fräs purjon i smör i en stekpanna tills den mjuknat. Blanda i lax, pepparrot och dill. Krydda med peppar.
2. Smält smöret till såsen i en kastrull. Rör i mjölet och späd med mjölken. Låt såsen koka ca 5 min under omrörning. Smaka av med salt och peppar. Lyft av kastrullen och rör ner 2 dl ost.
3. Varva lasagneplattor, laxfräs och sås i en ugnssäker form. Översta lagret ska vara plattor och sås.
4. Tillaga lasagnen mitt i ugnen ca 15 min.
5. Låt lasagnen kallna. Strö över 1 dl ost och värm lasagnen mitt i ugnen i 225° ca 15 min när den ska serveras.

 

Ps. Recept på klassiskt lasagne hittar du här!

Recept från