Krämig kycklinglasagne

Krämig kycklinglasagne. Vill du ha en mer nyttig lasagne kan vispgrädden ersättas med matlagningsgrädde. Red då bechamelsåsen med 1 msk Maizena majsstärkelse utrörd i lite kallt vatten.

Krämig kycklinglasagne – gör så här:

  1. Skär kycklingen i smala strimlor. Fräs strimlorna i 1 msk olja ca 5 min. Strö över grillkryddan. Lägg upp på ett fat så länge.
  2. Fräs spenaten i 1 tsk olja under omrörning ca 3 min tills all vätska kokat in.
  3. Koka ihop grädde och vin i en kastrull ca 5 min.
  4. Sätt ugnen på 225º. Häll lite vinsås i bottnen på en ugnssäker form. Varva lasagneplattorna med kyckling, spenat, prästost och vinsås i formen. Häll vinsås överst och strö över parmesanost. Gratinera mitt i ugnen ca 20 min.

Ps. Recept på klassiskt lasagne hittar du här!

Recept från