Krämig kycklinglasagne

Krämig kycklinglasagne. Vill du ha en mer nyttig lasagne kan vispgrädden ersättas med matlagningsgrädde. Red då bechamelsåsen med 1 msk Maizena majsstärkelse utrörd i lite kallt vatten.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 3 kycklingfiléer - (ca 400 g)
  • 1 msk olivolja - + 1 tsk
  • 2 tsk grillkrydda - t ex Knorr
  • 350 g spenat - färsk
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl vitt vin - torrt
  • 250 g lasagneplattor - färska
  • 3 dl prästost - riven (17 %)
  • 2 dl parmesan - riven

Gör så här

  1. Skär kycklingen i smala strimlor. Fräs strimlorna i 1 msk olja ca 5 min. Strö över grillkryddan. Lägg upp på ett fat så länge.

  2. Fräs spenaten i 1 tsk olja under omrörning ca 3 min tills all vätska kokat in.

  3. Koka ihop grädde och vin i en kastrull ca 5 min.

  4. Sätt ugnen på 225º. Häll lite vinsås i bottnen på en ugnssäker form. Varva lasagneplattorna med kyckling, spenat, prästost och vinsås i formen. Häll vinsås överst och strö över parmesanost. Gratinera mitt i ugnen ca 20 min.

Ps. Recept på klassiskt lasagne hittar du här!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!