20 minuter + 25 minuter i ugn
Recept: Lasagne från Medelhavet
- Sätt ugnen på 225°. Skala och finhacka löken. Fräs lök och pressad vitlök i 1 msk smör ca 3 min. Tillsätt färsen och låt steka med tills den börjar få färg.
- Häll över krossade tomater. Tillsätt tomatpuré, buljongtärningar och senap. Låt puttra utan lock ca 10 min.
- Krydda med basilika och peppar och blanda i oliverna. Fräs spenaten i 1 msk smör tills all vätska kokat in. Krydda med salt.
- Rör ut mjölet i lite av mjölken. Tillsätt resten av mjölken. Låt såsen koka upp. Koka under omrörning ca 5 min. Häll lite av såsen i en ugnssäker form. Varva lasagneplattor, färsröra, spenat och sås, översta lagret ska vara plattor och sås. Smula över fetaosten.
- Tillaga lasagnen mitt i ugnen ca 25 min. Servera med sallad.