Recept på en god lasagne bolognese med härlig aubergine.

För 4 personer

Ingredienser

400 g squash
300 g aubergine
450 g köttfärs
1 msk smör
500 g tomater krossade, med vitlök eller basilika
1 tsk salt
2 dl riven ost
1 knippa grönsallad, t ex rucola

Lasagne bolognese – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Skär squash och aubergine i tunna skivor på längden. Koka dem mjuka i saltat vatten 2–3 min.
  2. Bryn färsen i smöret i en stekpanna. Häll över tomater. Salta. Låt såsen koka utan lock 2–3 min. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en avlång sockerkaksform, ca 1 1/2 liter.
  3. Lägg ett lager squashskivor i botten på formen. Varva färs, ost och aubergine. Fortsätt så tills allt är slut. Tryck till med en stekspade så att det packas hårt. Strö ost överst.
  4. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min tills lasagnen blivit genomstekt. Vila 10 min. Skär upp den med vass kniv. Spara skyn och servera lasagnen tillsammans med sallad.