Vegetarisk lasagne med aubergine och feta

Recept på en supergod vegetarisk lasagne med aubergine och feta. Den här vegetariska lasagnen är supergod som ensamrätt, men passar också som tillbehör.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 rödlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 - 2 aubergine - ca 500 g
  • 2 msk olivolja
  • 2 burkar tomater - krossade
  • 1 grönsaksbuljongstärning
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2,5 msk vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • 100 g fetaost
  • 2 dl ost - riven
  • 12 lasagneplattor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala och hacka rödlök och vitlök. Skär aubergine i skivor.

  2. Fräs löken i lite av oljan i en stekpanna. Stek aubergineskivorna i resten av oljan.

  3. Blanda ner löken och häll på tomatkross. Smula i buljongtärning. Låt såsen koka några minuter. Smaksätt med oregano, salt och peppar.

  4. Vispa ut mjölet i mjölken direkt i en kastrull med beläggning. Låt såsen koka upp under vispning. Låt sen såsen koka i några minuter.

  5. Rör i smulad fetaost och hälften av den rivna osten.

  6. Varva grönsakssås, ostsås och lasagneplattor i en smord ugnssäker form. Avsluta med ostsås och strö över resten av den rivna osten.

  7. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter.

Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept: Allt om Mat Vego ❤️

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!