Vegetarisk lasagne med aubergine och feta

Recept på en supergod vegetarisk lasagne med aubergine och feta. Den här vegetariska lasagnen är supergod som ensamrätt, men passar också som tillbehör.

Lasagne, aubergine och feta

 

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala och hacka rödlök och vitlök. Skär aubergine i skivor.
  2. Fräs löken i lite av oljan i en stekpanna. Stek aubergineskivorna i resten av oljan.
  3. Blanda ner löken och häll på tomatkross. Smula i buljongtärning. Låt såsen koka några minuter. Smaksätt med oregano, salt och
    peppar.
  4. Vispa ut mjölet i mjölken direkt i en kastrull med beläggning. Låt såsen koka upp under vispning. Låt sen såsen koka i några minuter.
  5. Rör i smulad fetaost och hälften av den rivna osten.
  6. Varva grönsakssås, ostsås och lasagneplattor i en smord ugnssäker form. Avsluta med ostsås och strö över resten av den rivna osten.
  7. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter.

Recept från