00000

Recept på en supergod vegetarisk lasagne med aubergine och feta. Den här vegetariska lasagnen är supergod som ensamrätt, men passar också som tillbehör.

För 4 personer

Ingredienser

2 rödlökar
2 vitlöksklyftor
1-2 aubergine ca 500 g
2 msk olivolja
2 burkar tomater krossade
1 grönsaksbuljongtärning
1 tsk oregano
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2,5 msk vetemjöl
5 dl mjölk
100 g fetaost
2 dl ost riven
12 lasagneplattor

Lasagne med aubergine och fetaost – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala och hacka rödlök och vitlök. Skär aubergine i skivor.
  2. Fräs löken i lite av oljan i en stekpanna. Stek aubergineskivorna i resten av oljan.
  3. Blanda ner löken och häll på tomatkross. Smula i buljongtärning. Låt såsen koka några minuter. Smaksätt med oregano, salt och
    peppar.
  4. Vispa ut mjölet i mjölken direkt i en kastrull med beläggning. Låt såsen koka upp under vispning. Låt sen såsen koka i några minuter.
  5. Rör i smulad fetaost och hälften av den rivna osten.
  6. Varva grönsakssås, ostsås och lasagneplattor i en smord ugnssäker form. Avsluta med ostsås och strö över resten av den rivna osten.
  7. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter.

 

Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept: Allt om Mat Vego ❤️