55555

Lantcrostini med fänkålssalami är en snabbgjord liten förrätt. Fänkålssalami är en favorit med sin distinkta fänkålssmak, eller välj annan salami eller kallskuret.

För 4 personer:

Ingredienser

0,5 baguette av surdegstyp, (8 skivor)
3 msk olivolja, + ½ msk
0,5 vitlöksklyfta
1 dl ricottaost
1 krm salt
1 krm svartpeppar, nymald
8 skivor fänkålssalami
0,5 kruka basilika

10 minuter

Lantcrostini med fänkålssalami – gör så här:

  1. Skär brödet i sneda skivor. Pensla snittytorna med 3 msk olja och stek på medelvärme i en stekpanna tills de fått fin färg. Dra vitlöksklyftan över bröden.
  2. Blanda ricotta, 1/2 msk olja, salt och peppar. Bred ricottan på bröden och toppa med salami och basilika.