Långtidsbakade körsbärstomater

Recept på långtidsbakade körsbärstomater. När tomater bakas på låg värme under lång tid koncentreras smaken så att de blir ännu sötare.
Allt om Mat
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 250 g körsbärstomater
  • 1 msk olivolja
  • 2 krm strösocker
  • 0,5 tsk medelhavssalt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 100°. Lägg tomaterna i en ugnssäker form. Droppa över olja och krydda med socker, salt och peppar.

  2. Tillaga tomaterna mitt i ugnen 1–2 timmar.

  3. Tomaterna blir som små smakexplosioner efter bakning! Servera dem varma eller kalla och gärna till en sallad med fårost eller till en grillad köttbit.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!