Långstekt lök med äpple

00000

Recept på långstekt lök med äpple. Ett gott tillbehör på julbordet. Passar till det småvarma men också till skinkan.

För 12 personer på julbord:

Ingredienser

4 gula lökar stora
1 msk smör
1 tsk salt
1 msk muscovadosirap eller mörk sirap
1 tsk vitvinsvinäger
2 äpplen

1 1/2 timme

Långstekt lök med äpple – gör så här:

  1. Skala och skiva lökarna. Stek i smör på låg värme. Löken ska få färg men inte brännas. Det tar tid, räkna med 1 timme.
  2. Tillsätt salt, sirap och vinäger när löken mjuknat och fått lite färg. Låt koka in ca 10 min. Halvera och kärna ur äpplena. Skär dem i tärningar och blanda ner i löken strax före servering.
  3. Servera löken varm.

Recept: Petra Pettersson, Gunilla von Heland, Charlotte Jenkins

Fler recept med: Buffémat, Grönsaker, Jul, Övrigt