Långkokt fläskkarré med pistasch- och myntaströssel

Recept på långkokt fläskkarré. Tar lite tid men sköter sig själv i ugnen och blir supergott!
Sophie Berlin
Recept på långkokt fläskkarré - här med pistasch- och myntaströssel
Recept på långkokt fläskkarré - här med pistasch- och myntaströssel Foto: Anna Skoog

Långkokt fläskkarré med pistasch- och myntaströssel

  • 1,6 kg fläskkarré
  • 1 msk korianderfrön - hela
  • 3 msk flingsalt
  • 0,5 tsk svartpeppar - nymald
  • 2 msk råsocker
  • 0,5 citron - rivet skal och saft

Pistasch- och myntaströssel

  • 1 dl salta pistaschnötter
  • 1 kruka mynta

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125 grader. Mortla koriandern och blanda den med salt, peppar, socker, rivet citronskal och -saft.

  2. Lägg köttet i en ugnssäker form och täck noga med aluminiumfolie. Massera in kryddorna i köttet. Stek mitt i ugnen ca 5 timmar, tills köttet nästan trillar isär.

  3. Ta ut formen och ta bort folien. Höj värmen till 225 grader.

  4. Sila spadet från köttet, häll lite över köttet och spara 1 dl till yoghurtpotatisen. Låt köttet steka vidare mitt i ugnen 15–20 min, tills det fått fin färg och krispig yta.

  5. Grovhacka pistaschnötterna och grovplocka myntan. Strössla lite av det över köttet och servera resten som tillbehör.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!