Långjäst ciabatta

Recept på långjäst ciabatta. Rör ihop på kvällen och baka ut på morgonen. Ingen knådning behövs.
Petra Lindstrand
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 10 g jäst
  • 6 dl vatten
  • 10 dl vetemjöl special - (600 g)
  • 3 dl durumvetemjöl - + 1 dl (195 g + 65 g)
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 msk salt

Gör så här

  1. Rör ut jästen i vattnet i en bunke. Häll i vetemjöl, 3 dl durum­vetemjöl, olja och salt. Rör ihop till en kladdig deg. Täck med plastfolie. Låt jäsa i rumstemperatur ca 10 timmar.

  2. Skrapa ut degen på väl mjölad arbetsbänk. Dra ut degen, utan att trycka ut luften, till en avlång platta (ca 20 x 50 cm). Skär degen i 6 x 10 cm stora bitar. Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper med hjälp av en degskrapa.

  3. Sätt ugnen på 250°. Låt bröden jäsa under bakduk ca 30 min.

  4. Grädda bröden mitt i ugnen 12–15 min, tills de fått fin färg. Låt svalna på galler.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!