Långbros julansjovis

Enkel och elegant sillrätt med friskhet från äpple, citron och kapris. Rätten blir godast om den görs samma dag. Det här receptet har hängt med sedan Fredrik Eriksson var 27 år gammal. Då kallades den Fjäderholmsansjovis.

Ingredienser

  • 1 burk anjovisfilé - hel (540 g)
  • 1 rödlök
  • 0,5 citron
  • 1 äpple - litet
  • 12 cocktailkapris
  • 2 msk olivolja
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 1,5 dl gräddfil

Garnering

  • dill
  • shisokrasse
  • citronmeliss

Gör så här

  1. Låt sillen rinna av. Lägg filéerna på ett fat.

  2. Skala och finhacka löken. Skölj citronen noga i ljummet vatten och riv skalet. Kärna ur och skär äpplet i tunna klyftor. Skiva hälften av kaprisen.

  3. Ringla olja över sillen och strö över citronskal och peppar. Bred gräddfil på ena halvan av filéerna och toppa det med lök, äpple och hel och skivad kapris. Garnera med dill, krasse och citronmeliss och servera genast.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!