Lammytterfilé på svartrotsbädd

Svartrötterna kokas med lite citron så de behåller sin ljusa färg.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 800 g lammytterfilé
  • 800 g lammytterfilé
  • 1,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 1 dl örter - t ex basilika, timjan eller rosmarin, hackade
  • 2 msk olivolja
  • 500 g svartrötter
  • 2 msk citron - pressad

Äppelsalsa

  • 2 röda äpplen
  • 1 rödlök - liten
  • 0,5 dl vatten
  • 1 kvist rosmarin
  • 1 stjärnanis

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Gnid in köttet med salt, peppar och örter. Lägg det i en ugnssäker form och ringla över olivolja. Stek mitt i ugnen till 63° innertemperatur, ca 40 min.

  2. Skala svartrötterna och skär dem i stora bitar. Koka dem i lättsaltat vatten med citronsaft tills de mjuknat men fortfarande har lite tuggmostånd.

  3. Salsa: Kärna ur och tärna äpplena. Skala och finhacka löken. Koka äpple och lök i vattnet tillsammans med rosmarin och stjärnanis ca 5 min. Låt kallna.

  4. Skär köttet i skivor och lägg upp på fat tillsammans med svartrötterna. Toppa med äppelsalsa och servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!