30 minuter
Lammytterfilé med potatis och romescosås – gör så här:
- Romescosås: Häll av paprikan. Skala och halvera vitlöksklyftan. Mixa paprika, vitlök, mandelflagor, vinäger, olja och salt i en matberedare eller med mixerstav.
- Koka potatisen i saltat vatten. Låt den rinna av.
- Finhacka basilika och skalad vitlök. Blanda med 2 msk olja, 2 krm salt och 1 krm peppar. Häll dressingen över potatisen.
- Putsa lammfilén fri från hinnor. Krydda den runt om med 1 tsk salt och 2 krm peppar.
- Stek köttet i 2 msk olja 6–8 min. Tillsätt vattnet, lägg på ett lock och efterstek 10 min (innertemperatur 58–60° för rosa kött).
- Ansa och skiva fänkålen tunt med kniv eller på mandolin. Lägg den i iskallt vatten ca 5 min så att den blir krispig. Häll av och blanda med rucolan.
- Skär lammet i tunna skivor. Servera med örtpotatis, romescosås, sallad och en klick yoghurt.