Lammytterfilé med höstgrönsaker, dragonbuljong och riven pepparrot

Recept på lammytterfilé med höstgrönsaker, dragonbuljong och riven pepparrot. Genom att mixa kryddsmör med buljongen som grönsakerna kokas i får man en smakrik, lätt skummande buljongsås.

30 minuter + 25 minuter i ugn
  1. Sätt ugnen på 125°. Krydda köttet med salt och peppar. Bryn det i olja tills det fått fin färg. Lägg det i en ugnssäker form och tillaga mitt i ugnen till 58° innertemperatur, ca 25 min. Låt köttet vila ca 5 min på en skärbräda innan det skärs i skivor.
  2. Grönsaker: Skär blomkål och broccoli i små buketter. Skala och skär morötterna i 2 cm stora bitar. Skala och skär löken i klyftor.
  3. Buljong: Lägg smör och dragon i en matberedare och mixa till ett grönt smör. Skala och skiva löken. Lägg den i en kastrull och häll på vatten, fond och citronsaft. Koka upp.
  4. Lägg morötterna i buljongen och låt koka ca 1 minut. Lägg ner resterande grönsaker och koka ytterligare ca 3 min.
  5. Sila över buljongen i en ny kastrull och koka upp. Mixa ner dragonsmöret och lägg sedan ner grönsakerna. Krydda med salt och servera direkt till lammet. Avsluta med att riva över pepparrot. 

 

Recept från