Lammwrap med tandoori

Lammwrap med tandoori serveras med rikligt med tomater och eventuellt sallad. Allt i ett bröd!
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 400 g lammfärs
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 tomater - i olika färger, + 3
  • 1 tärning hönsbuljong
  • 2 msk tandooripasta
  • 4 tunnbröd - mjuka, gärna libabröd
  • 1 dl mango chutney
  • smör
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Grovhacka 3 tomater. Bryn färsen i stekpanna utan olja, lammfärsen innehåller en del fett som smälter ut under stekning.

  2. Tillsätt lök och vitlök och fortsätt steka ca 5 min. Tillsätt smulad buljongtärning och tandooripasta. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Stek ytterligare ca 3 min.

  3. Skiva 3 tomater. Servera lammröran på bröd med tomater och mango chutney.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!