00000

Lammwrap med tandoori serveras med rikligt med tomater och eventuellt sallad. Allt i ett bröd!

För 4 personer:

Ingredienser

400 g lammfärs
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
3 tomater, i olika färger, + 3
1 hönsbuljongtärning
2 msk tandooripasta
4 tunnbröd, mjuka, gärna libabröd
1 dl mango chutney
smör, salt, nymald svartpeppar

20 minuter

Lammwrap med tandoori – gör så här:

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Grovhacka 3 tomater. Bryn färsen i stekpanna utan olja, lammfärsen innehåller en del fett som smälter ut under stekning.
  2. Tillsätt lök och vitlök och fortsätt steka ca 5 min. Tillsätt smulad buljongtärning och tandooripasta. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Stek ytterligare ca 3 min.
  3. Skiva 3 tomater. Servera lammröran på bröd med tomater och mango chutney.