00000

Merguez är namnet på en arabisk/nordafrikansk lammkorv. Den säljs färsk i hallarna eller orientaliska butiker. Är den svår att hitta kan du ta någon annan kryddig korv med vitlökssmak, t ex kabanossen. Magnus har använt Wontondeg (säljs i asiatiska butiker) som friterats och böjts, men det går också bra med tacoskal.

För 10 person(er)

Ingredienser

5 lammkorvar, merguez
3 tomater
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta, pressad
5 basilikablad, strimlade
1 krm salt
0,5 krm svartpeppar

Getostcrème:

1 dl crème fraiche
100 g getost

Servering:

10 tacoskal
50 g solrosskott, i ask
1 krm svartpeppar, nymald

1. Skär tomaterna i klyftor. Mixa olivolja, vitlök och basilika. Blanda det med tomaterna, salta och peppra. Låt marinera 30 min. Sätt ugnen på 150°.
2. Lägg tomatblandningen på en plåt med bakplåtspapper.
Sätt in den mitt i ugnen ca 1 timme, tills tomaterna är fasta och börjar torka. De ska fortfarande vara saftiga i mitten.
3. Mixa crème fraiche och getost till en slät smet.
4. Stek korven i en stek- eller grillpanna. Dela korvarna på hälften.
-Hit går bra att förbereda-
5. Sätt ugnen på 125°. Värm tacoskalen och korven ca 10 min i ugnen. Lägg korven i botten av tacoskalen och toppa med solrosskott och getostcrème. Servera tacon med tomatklyftorna och mal lite svartpeppar över.