Lammstek med sallad av helbakade morötter och salvia- och kaprissmör

Recept på lammstek med sallad av helbakade morötter och salvia- och kaprissmör. Det är viktigt att låta steken vila innan den skärs upp. Låt kryddsmöret smälta ner på köttet!

40 minuter + 2 timmar och 10 minuter i ugn

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 150°. Krydda köttet med salt och peppar. Bryn det runt om i olja tills det fått fin färg.
  2. Lägg köttet i en ugnssäker form och tillaga mitt i ugnen till 65° innertemperatur, beräkna ca 1 1/4 timme. Låt köttet vila ca 10 min innan det skärs i skivor.
  3. Höj ugnsvärmen till 225°. Halvera lökarna och lägg dem med skalsidan uppåt på en oljad plåt. Skala morötterna och lägg dem bredvid.
  4. Tillaga mitt i ugnen ca 30 min. Ta ut morötterna och tillaga löken ytterligare ca 10 min. Låt lök och morötter svalna något.
  5. Dra bort skalet från lökarna och skär dem i cm-stora bitar. Skär morötterna i bitar. Lägg tillbaka morötter och lök på plåten och värm ca 10 min före servering.
  6. Smör: Skala och finhacka vitlöken. Lägg alla ingredienser till smöret i en matberedare. Mixa till ett grönt smör.
  7. Blanda grönsakerna med rucola och flingsalt. Servera lammsteken med grönsaker och salvia- och kaprissmör. 

 

Recept från