40 minuter + 2 timmar 10 minuter i ugn
Gör så här:
- Sätt ugnen på 150°. Krydda köttet med salt och peppar. Bryn det runt om i olja tills det fått fin färg.
- Lägg köttet i en ugnssäker form och tillaga mitt i ugnen till 65° innertemperatur, beräkna ca 1 1/4 timme. Låt köttet vila ca 10 min innan det skärs i skivor.
- Höj ugnsvärmen till 225°. Halvera lökarna och lägg dem med skalsidan uppåt på en oljad plåt. Skala morötterna och lägg dem bredvid.
- Tillaga mitt i ugnen ca 30 min. Ta ut morötterna och tillaga löken ytterligare ca 10 min. Låt lök och morötter svalna något.
- Dra bort skalet från lökarna och skär dem i cm-stora bitar. Skär morötterna i bitar. Lägg tillbaka morötter och lök på plåten och värm ca 10 min före servering.
- Smör: Skala och finhacka vitlöken. Lägg alla ingredienser till smöret i en matberedare. Mixa till ett grönt smör.
- Blanda grönsakerna med rucola och flingsalt. Servera lammsteken med grönsaker och salvia- och kaprissmör.