Lammstek med rosmarin och parmesan

Recept på lammstek under rosmarin- och parmesantäcke med klyftpotatis. Be att få lammsteken sågad i drygt 2 cm tjocka skivor.

Lammstek med rosmarin och parmesan

 

1. Sätt ugnen på 200°. Skala och skär potatisen i fyra klyftor vardera.
2. Blanda ströbröd, parmesanost, persilja och rosmarin i en bunke.
3. Olja in en långpanna med olivolja. Pressa i vitlöken. Lägg i potatisen. Strö över salt och rör om.
4. Salta och peppra köttet på båda sidor. Lägg köttet ovanpå potatisen.
5. Strö brödblandningen över. Ringla över 1/2 dl olivolja.
6. Ugnsbaka i mitten av ugnen 1-1 1/2 timme. Rör runt efter 1 timme. Sätt på grillen några minuter mot slutet. Passa noga.

Recept från