I annonssamarbete med BONG TOUCH OF TASTE

Lammstek med citron och rosmarin

00000

En lammstek är en himmelsk god maträtt – året runt. Citron och örter ger köttet den fräschör vi gärna ser under årets varmare månader. Tips! Förstärk den goda lammsmaken med lite kalvfond.

För 6 personer

Ingredienser

1 kg lammstek benfri
1 msk citron skal rivet
1 msk rosmarin färsk finhackad
1 msk vitlöksklyfta hackad
2 msk Bong Touch of Taste Kalvfond
salt och grovmald svartpeppar smör att steka i. Servera tillsammans med en Crème fraichesås med kalvfond och vitlök.

1 tim 20 min

Lammstek med citron och rosmarin — gör så här:

  1. Putsa köttet om det behövs, gnugga in citron, fond, rosmarin, vitlök, salt och peppar i köttet.
  2. Rulla ihop köttet och bind upp det med steksnöre eller tandpetare. Bryn i smör. Lägg över i en ugnsfast form och stek i ugn, 125 grader till 58 grader innertemperatur för medium.
  3. Lägg köttet på ett fat och låt vila i 10 minuter, skär upp i tunna skivor och servera tillsammans med en kall vitlöksås och stekskyn.