Lammspett

Marinerade spett av lammentrecôte serveras med en fänkålssallad och mathavre.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 450 g lammentrecôte
  • 2 msk kinesisk soja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 tsk timjan - torkad
  • 2 tsk grönpeppar - torkad

Fänkålssallad

  • 1 fänkål - (ca 250 g)
  • 1 gul lök
  • 2 morötter - (ca 175 g)
  • 2 tsk salt
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 0,5 dl granatäppelkärnor

Tillbehör

  • mathavre - kokt

Gör så här

  1. Skär köttet i ca 2 cm stora bitar. Lägg bitarna i en plastpåse och blanda ner soja, vinäger, timjan och stött grönpeppar. Blanda om väl, knyt ihop påsen och lägg i kylen ca timmar men gärna 1 dygn.

  2. Ansa och strimla fänkålen fint. Skala och finstrimla löken. Skala och grovriv morötterna. Blanda grönsakerna i en skål med salt. Låt den stå ca 1 timme.

  3. Häll av salladen i ett durkslag och spola den snabbt i kallt vatten. Låt den rinna av och pressa ut vattnet lite lätt med handen. Blanda salladen med olja, vinäger och peppar. Blanda sist ner granatäppelkärnor.

  4. Ta upp köttbitarna ur marinaden och trä upp dem, inte alltför tätt, på spett. Grilla över glödande kol eller i het grillpanna  ca 4 min på varje sida. Servera dem nygrillade med fänkålssalladen och mathavre.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!