00000

När lammbitarna fått dra åt sig smak av koriander, vitlök och citron grillas de på spett och blir klara på ett kick.

För 4 personer

Ingredienser

Lammspett med vit bönhummus, grillade grönsaker och libabröd

600 g lammytterfilé
600 g lammytterfilé
2 tsk hela korianderfrön
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
1 citron, rivet skal
1 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar

Vit bönhummus

1 förp vita bönor (370 g)
2 msk olivolja
1/2 msk pressad citron
2 krm salt
1/2 krm cayennepeppar
1/2 dl turkisk yoghurt

Sallad

1/2 burk grillad paprika (à 500 g)
1/2 burk inlagd squash (à 530 g)
70 g rucola

Tillbehör

libabröd

30 min

Lammspett med vit bönhummus, grillade grönsaker och libabröd

 

1. Stöt korianderfröna i en mortel. Skala och finhacka vitlöksklyftan. Blanda koriander och vitlök med olja och citronskal. Skär köttet i ca 3 x 3 cm stora bitar. Blanda köttet med kryddblandningen och låt det dra till sig smakerna i rumstemperatur ca 5 min.

2. Bönhummus: Spola hastigt av bönorna med kallt vatten och låt rinna av. Mixa bönorna med olja och citronsaft. Krydda med salt och cayennepeppar. Rör ner yoghurten.

3. Sallad: Skär paprika och squash i bitar. Blanda bitarna med rucola.

4. Trä upp köttet på spett. Salta och peppra och grilla eller stek köttet ca 3 min på varje sida. Servera lammspetten i libabröd med bönhummus och grönsaker.

Fler recept med: Fest, Huvudrätter - varmrätter, Lamm