30 minuter
Lammspett med rostad fänkål och basilikayoghurt – gör så här:
- Sätt ugnen på 250°. Koka upp 2 1/2 dl vatten med buljongtärningen.
- Fräs tomatpurén i 1/2 msk olja ca 30 sekunder i en kastrull. Rör ner couscousen och låt fräsa med 30 sekunder. Dra av från plattan, häll över den kokande buljongen, rör om och låt stå under lock ca 5 min. Fluffa upp grynen med en gaffel.
- Ansa och skär fänkålen i bitar. Blanda med 1 msk olja på en plåt med bakplåtspapper. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Tillaga mitt i ugnen tills fänkålen fått fin färg, ca 20 min.
- Ta bort skinnet på korvarna. Fördela korvfärsen på 8 spett så att de blir långa järpar. Stek runt om i medelvarm stekpanna ca 10 min.
- Strimla basilikan. Blanda yoghurt, basilika, senap, 2 krm salt och 1 krm peppar.
- Servera spetten med couscous, grönsaker och yoghurtröra. Riv pecorino-osten och strö över.