3.83.83.83.83.8

Recept på lammspett med rostad fänkål och basilikayoghurt. Om du vill göra det enkelt för dig, välj färdigriven pecorino-ost.

För 4 personer:

Ingredienser

500 g lammkorv, rå, t ex Taylor & Jones
0,5 grönsaksbuljongtärning
2 msk tomatpuré
2,5 dl couscous
1 fänkålsstånd, stort (400 g)
1 kruka basilika
2 dl yoghurt, turkisk
1 tsk dijonsenap
50 g pecorino-ost
olivolja, salt, nymald svartpeppar

30 minuter

Lammspett med rostad fänkål och basilikayoghurt – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 250°. Koka upp 2 1/2 dl vatten med buljongtärningen.
  2. Fräs tomatpurén i 1/2 msk olja ca 30 sekunder i en kastrull. Rör ner couscousen och låt fräsa med 30 sekunder. Dra av från plattan,  häll över den kokande buljongen, rör om och låt stå under lock ca 5 min. Fluffa upp grynen med en gaffel.
  3. Ansa och skär fänkålen i bitar. Blanda med 1 msk olja på en plåt med bakplåtspapper. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Tillaga mitt i ugnen tills fänkålen fått fin färg, ca 20 min.
  4. Ta bort skinnet på korvarna. Fördela korvfärsen på 8 spett så att de blir långa järpar. Stek runt om i medelvarm stekpanna ca 10 min.
  5. Strimla basilikan. Blanda yoghurt, basilika, senap, 2 krm salt och 1 krm peppar.
  6. Servera spetten med couscous, grönsaker och yoghurtröra. Riv pecorino-osten och strö över.

pren