Lammspett med rostad fänkål och basilikayoghurt

Recept på lammspett med rostad fänkål och basilikayoghurt. Om du vill göra det enkelt för dig, välj färdigriven pecorino-ost.
Petra Lindstrand
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 500 g lammkorv - rå, t ex Taylor & Jones
  • 0,5 grönsaksbuljongstärning
  • 2 msk tomatpuré
  • 2,5 dl couscous
  • 1 fänkålsstånd - stort (400 g)
  • 1 kruka basilika
  • 2 dl yoghurt - turkisk
  • 1 tsk dijonsenap
  • 50 g pecorino
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Koka upp 2 1/2 dl vatten med buljongtärningen.

  2. Fräs tomatpurén i 1/2 msk olja ca 30 sekunder i en kastrull. Rör ner couscousen och låt fräsa med 30 sekunder. Dra av från plattan,  häll över den kokande buljongen, rör om och låt stå under lock ca 5 min. Fluffa upp grynen med en gaffel.

  3. Ansa och skär fänkålen i bitar. Blanda med 1 msk olja på en plåt med bakplåtspapper. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Tillaga mitt i ugnen tills fänkålen fått fin färg, ca 20 min.

  4. Ta bort skinnet på korvarna. Fördela korvfärsen på 8 spett så att de blir långa järpar. Stek runt om i medelvarm stekpanna ca 10 min.

  5. Strimla basilikan. Blanda yoghurt, basilika, senap, 2 krm salt och 1 krm peppar.

  6. Servera spetten med couscous, grönsaker och yoghurtröra. Riv pecorino-osten och strö över.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!