Lammspett med karljohanssvamp, rosmarin och tryffelolja

Lyxiga spett med lammkött och svamp. Karljohanssvamp kan bytas ut mot färska champinjoner.

35 min + 2 timmar marinering

Lammspett med karljohanssvamp, rosmarin och tryffelolja

 

1. Skär köttet i tärningar, ca 3 x 3 cm. Skala och finhacka vitlöken. Hacka rosmarinen. Blanda vitlök, rosmarin, olja, citronsaft, salt och peppar. Lägg köttet i marinaden och låt stå i kylen ca 2 timmar.

2. Lägg svampen i vatten enligt anvisning på förpackningen.

3. Trä upp kött och svamp på små grillspett av trä. Grilla spetten ca 3 min på varje sida. Droppa tryffelolja över spetten och strö över tomaterna. Garnera med rosmarin och servera, gärna med en klick smaksatt crème fraiche och sallad.

Tips: Används grillspett av trä så lägg dem i kallt vatten ca 15 min innan köttet träs på så bränns de inte.

*Semitorkade tomater är lite mjukare än vanliga soltorkade tomater.

Recept från