Lammspett med kanel- och ingefärsmarinad

Lammspetten kan stekas runt om i stekpanna och sedan kallna. Värm dem mitt i ugnen i 200° 8-10 min före servering.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 kg lammytterfilé
  • 1 kg lammytterfilé

Marinad

  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl rapsolja
  • 0,5 dl soja - kinesisk
  • 1,5 msk råsocker
  • 0,5 msk spiskummin
  • 1 tsk kanel - mald
  • 1 tsk ingefära - mald
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Putsa och skär köttet i ca 3 x 3 cm stora tärningar.

  2. Skala och finhacka vitlöken. Blanda den med olja, soja, socker och kryddor. Lägg köttet i marinaden och låt marinera i kylskåpet ca 3 timmar.

  3. Trä upp köttet på små blötlagda grillspett av trä. Grilla dem runt om på utegrill eller i grillpanna ca 6 min.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!