20 min + 35 min
Lammracks med tillbehör – gör så här:
- Sätt ugnen på 125°. Putsa lammracksen. Stek dem i olja i en stekpanna så att de får fin färg. Krydda med salt och peppar. Lägg köttet på en plåt och strö över rosmarin. Tillaga mitt i ugnen till 58° innertemperatur, beräkna ca 35 min.
- Höj ugnsvärmen till 225°, gärna varmluft. Skala och halvera schalottenlöken. Skrubba betorna i kallt vatten och halvera dem.
- Blanda lök och gul- och polkabetor med 2 msk olja, 1 tsk salt och 1 krm peppar i en ugnssäker form. Blanda rödbetorna med 1 msk olja, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar i en egen ugnssäker form. Tillaga båda formarna bredvid varandra mitt i ugnen tills betorna är mjuka och har en rostad yta, ca 15 min.
- Hacka kaprisen. Blanda kapris och persilja med 3 msk olja, vinäger, 2 krm salt och 1 krm peppar. Blanda dressingen med betor och lök medan de fortfarande är varma. Ansa och strimla salladslöken. Strö den över betor och lök.
- Mixa ost och crème fraiche slätt med mixerstav. Servera lammracks med betor och getostkräm. Garnera med rosmarin.