55555

Lammracks finns i frysdisken eller 
i välsorterade köttdiskar. Lammracks med en varm sallad och chèvrekräm.

För 4 portioner

Ingredienser

1 kilo lammracks
4 kvistar rosmarin
1 + 2 + 1 msk olivolja
1 + 0,5 + 0,5 tsk salt
2 + 1 + 1 krm svartpeppar, nymald
1 kilo morötter, gärna i olika färger
6 plommontomater
100 g chèvreost
2 dl lätt crème fraiche
1 burk linser, färdigkokta (ca 200 g)
1 vitlöksklyfta
0,5 citron
80 g spenat

40 min

Lammracks med sallad och chèvrekräm – gör så här:

 

  1. Sätt ugnen på 150°. Finhacka rosmarinen. Gnid in hälften på lammracksen. Bryn racksen i 1 msk olja i en riktigt het panna. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm 
peppar. Lägg på en plåt och sätt in i ugnen.
  2. Skala, halvera och skär morötterna i bitar. 
Skär tomaterna i klyftor. Lägg morötter 
och tomater på en plåt. Ringla över 2 msk 
olja. Tillsätt 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.
  3. Ställ plåten under lammet och tillaga ca 15 min tills köttet har 63° innertemperatur. Ta ut och låt köttet vila. Höj ugnsvärmen till 250°. Rosta morötter och tomater 20–30 min.
  4. Smula chèvren. Blanda den med crème fraîche.
  5. Häll av och skölj linserna i ett durkslag. 
Skala och finhacka vitlöken. Skrubba citronen i ljummet vatten, finriv skalet och pressa ut 2 msk saft. Blanda linser, vitlök, citronskal, citronsaft, den sparade rosmarinen, 1 msk olja, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.
  6. Blanda spenaten med morötter, tomater och linser. Värm lammracksen i ugnen  
3–5 min, precis före servering.
  7. Skär upp lammracksen och lägg dem på salladen. Servera med chèvrekrämen.
Fler recept med: Huvudrätter - varmrätter, Lamm