Lammracks med sallad och chèvrekräm

Lammracks finns i frysdisken eller 
i välsorterade köttdiskar. Lammracks med en varm sallad och chèvrekräm.
Sanna Fyring Liedgren
Lammracks med sallad och chèvrekräm
Lammracks med sallad och chèvrekräm Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 1 kg lammracks
  • 2 krm svartpeppar - nymald + 1 + 1 krm
  • 1 kg morötter - gärna i olika färger
  • 2 dl crème fraiche - lätt
  • 4 kvistar rosmarin
  • 6 plommontomater
  • 100 g chèvreost
  • 1 burk linser - färdigkokta (ca 200 g)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0,5 citron
  • 1 msk olivolja - + 2 + 1 msk
  • 1 tsk salt - + 0,5 + 0,5 tsk
  • 80 g spenat

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°.

  2. Finhacka rosmarin. Gnid hälften på lammracksen. Bryn dem i 1 msk olja i en riktigt het panna. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm 
peppar. Lägg på en plåt och sätt in i ugnen.

  3. Skala, halvera och kvarta morötterna. 
Skölj och klyfta tomaterna. Lägg morötter 
och tomater på en plåt. Ringla över 2 msk 
olja. Tillsätt 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.

  4. Ställ plåten under lammet och baka ca 15 min tills köttet är klart (63° innertemperatur). Ta ut och låt köttet vila. Höj ugnsvärmen till 250°. Rosta morötter och tomater 20–30 min.

  5. Smula chèvren. Blanda med crème fraîche.

  6. Häll av och skölj linserna i ett durkslag. 
Skala och finhacka vitlöken. Skrubba citronen i ljummet vatten, finriv skalet och pressa ut 2 msk saft. Finhacka de sparade örterna. Blanda linser, vitlök, citronskal och 2 msk saft, rosmarin, 1 msk olja, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.

  7. Blanda spenaten med morötter, tomater och linser. Värm lammracksen i ugnen  
3–5 min, precis före servering.

  8. Skär upp lammracksen och lägg dem på salladen. Servera med chèvrekrämen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!