Lammracks med sallad och chèvrekräm

Lammracks finns i frysdisken eller 
i välsorterade köttdiskar. Lammracks med en varm sallad och chèvrekräm.

40 min

Lammracks med sallad och chèvrekräm

 

1. Sätt ugnen på 150°.
2. Finhacka rosmarin. Gnid hälften på lammracksen. Bryn dem i 1 msk olja i en riktigt het panna. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm 
peppar. Lägg på en plåt och sätt in i ugnen.
3. Skala, halvera och kvarta morötterna. 
Skölj och klyfta tomaterna. Lägg morötter 
och tomater på en plåt. Ringla över 2 msk 
olja. Tillsätt 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.
4. Ställ plåten under lammet och baka ca 15 min tills köttet är klart (63° innertemperatur). Ta ut och låt köttet vila. Höj ugnsvärmen till 250°. Rosta morötter och tomater 20–30 min.
5. Smula chèvren. Blanda med crème fraîche.
6. Häll av och skölj linserna i ett durkslag. 
Skala och finhacka vitlöken. Skrubba citronen i ljummet vatten, finriv skalet och pressa ut 2 msk saft. Finhacka de sparade örterna. Blanda linser, vitlök, citronskal och 2 msk saft, rosmarin, 1 msk olja, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.
7. Blanda spenaten med morötter, tomater och linser. Värm lammracksen i ugnen  
3–5 min, precis före servering.
8. Skär upp lammracksen och lägg dem på salladen. Servera med chèvrekrämen.

Recept från /LagaLätt