40 minuter
Lammracks med krämiga gryn – gör så här:
- Sätt ugnen på 150°. Gnid in lammracksen med örter, salt och peppar. Bryn köttet runt om i olja i en stekpanna tills det fått fin färg. Lägg det i en ugnssäker form och tillaga mitt i ugnen till 58° innertemperatur, beräkna ca 30 min.
- Tomater: Stek tomaterna i stekpannan i oljan efter lammet tills de börjar spricka. Strö över sockret och låt det smälta. Häll på vin och fond och låt puttra ca 5 min. Blanda i oliverna.
- Gryn: Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i olja ca 3 min. Tillsätt matvetet och fräs ytterligare ca 1 minut. Häll över vattnet och låt sjuda utan lock ca 15 min.
- Mixa 100 g fetaost med grädde, salt och peppar. Rör ner det i grynen. Smula i 50 g fetaost.
- Låt köttet vila ca 5 min innan det skärs i skivor.
- Fördela grynen på tallrikar. Lägg på lammracksen och ringla tomater och oliver runt om. Garnera med örter och servera.