Lammrack med ugnsrostade rotsaker citronvinägrett och blomkålskräm
Gör så här:
Blomkålskräm:
1. Koka blomkålen riktigt mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och blanda med övriga ingredienser och mixa till en slät puré.
2. Sätt ugnen på 150°. Salta och peppra lammköttet. Bryn lammet i smör. Skiva citronen. Skala och krossa vitlöken. Lägg i citronskivorna och vitlöken i stekpannan under tiden lammet bryns.
3. Lägg över köttet i en ugnssäker form och sätt in det mitt i ugnen ca 20 min tills innertemperaturen är 60°. Ta ut köttet och låt det vila ca 15 min innan det skärs upp. Öka ugnstemperaturen till 225°.
4. Koka rödbetorna i saltat vatten tills de är mjuka, ca 30 min. Låt svalna något innan skalen gnuggas av.
5. Skala jordärtskockorna, moroten och löken och skär i bitar. Ansa fänkålen och skiva den. Lägg ner rot- och grönsakerna i en ugnssäker form. Tillsätt salt, peppar och olja. Rör runt. Sätt in grönsakerna mitt i ugnen och rosta dem tills de är mjuka, ca 15 min.
Citrusvinägrett:
6. Häll citronsaft i en mixer tillsammans med honungen. Sätt mixern på medelhastighet och häll långsamt i oljan, eller mixa samman ingredienserna med stavmixer. Salta.
7. Värm blomkålskrämen. Skär köttet i skivor och servera med rotsakerna, citronvinägrett och blomkålskräm.