00000

Den färdiga risonin blandas snabbt och enkelt med saffransgrädde strax före servering.

För 4 person(er)

Ingredienser

800 g lammrack
1 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
1 msk smör

Risoni:

3 dl risoni (300g)
2 dl vispgrädde
1 dl torrt vitt vin
0,5 krm saffran
0,5 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar

Tillbehör:

6-8 soltorkade tomater i olja
75 g parmesanost
0,5 kruka färsk timjan
1 msk olja från tomaterna
1 krm nymald svartpeppar

1. Sätt ugnen på 150°. Krydda lammracken med salt och peppar. Bryn köttet runt om i smör i en stekpanna. Lägg över i en ugnssäker form och stick i en köttermometer. Tillaga mitt i ugnen till 60° innertemperatur. Låt köttet vila ca 5 min innan det skärs upp.
2. Koka risonin enligt anvisning på förpackningen. Koka upp grädde, vin och saffran. Vänd ner saffransgrädden i den väl avrunna risonin. Smaka av med salt och peppar.
3. Strimla tomaterna, skär parmesanen i flagor och dela timjanen i små kvistar.
4. Lägg upp risonin på tallrikar med lammracken ovanpå. Strö tomater, ost och timjan runt om. Ringla över olja och mal över peppar.