Lammköttbullar med kryddpeppar och timjan

Recept på lammköttbullar med kryddpeppar och timjan. Använd gärna ett matskedsmått doppat i vatten med lite olja för att få lika stora lammfärsbullar.

Ingredienser

  • 1 kg lammfärs
  • 2 ägg
  • 2 msk gul lök - riven
  • 2 msk timjan - hackad
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar - nymald
  • 1 tsk kryddpeppar - mortlad
  • 3 msk olivolja

Tillbehör

  • citronskal - rivet
  • timjan

Gör så här

  1. Blanda färsen med ägg, lök, timjan, senap, salt och kryddor. Forma till små bullar.

  2. Stek lammfärsbullarna runt om i olja på medelvärme i en stekpanna tills de fått yta och fin färg, ca 5 min .

  3. Strö över rivet citronskal och timjan.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!