Lammköttbullar i tomatsås

4.64.64.64.64.6

Recept på lammköttbullar i tomatsås. Superenkel rätt med köttbullar i tomatsås. Lammfärs kan bytas ut mot nöt- eller blandfärs.

För 4 personer:

Ingredienser

400 g lammfärs
1 msk potatismjöl
1 vitlöksklyfta
olivolja, salt, nymald svartpeppar

Tomatsås:

1 gul lök
1 burk tomater, krossade (400 g)
1 köttbuljongtärning
1 msk tomatpuré
40 g parmesanost, riven
0,5 dl basilika, finhackad

Tillbehör:

1 påse orzomix, eller 5 gryner (Zeta, 250 g)

15 minuter + 20 minuter i ugn

Lammköttbullar i tomatsås — gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Blanda färs, potatismjöl, 1 msk vatten, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Skala och pressa i vitlöken. Forma färsen till jämnstora köttbullar (ca 25 st) och lägg dem i en -ugnssäker form.
  2. Sås: Skala och finhacka löken. Fräs den i 1 msk olja ca 1 minut. Tillsätt krossade tomater, 1 dl vatten, buljongtärning, tomatpuré och 1–2 krm peppar och låt såsen koka ca 2 min.
  3. Häll den varma tomatsåsen över köttbullarna i formen. Strö över riven parmesan och gratinera mitt i ugnen ca 20 min.
  4. Strö över hackad basilika och servera köttbullegratängen med kokta gryn.