Lammkorvspanna med äppelsalsa

Lammkorvspanna med äppelsalsa är en riktigt smart allt i ett-rätt där man enkelt kan byta ut ingredienser mot det som råkar finnas i kylskåpet.
Ylva Porsklev
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 400 g lammkorv
  • 250 g broccoli
  • 2 sötpotatisar - (ca 1 kilo)
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 1,5 dl svarta oliver - utan kärnor
  • 1 dl valnötter

Garnering

  • persilja - hackad

Avokadosalsa

  • 2 avokador
  • 0,5 äpple - granny smith
  • 0,5 jalapeño - eller 1 grön chili, t ex spansk peppar
  • 0,5 salladslök - den gröna delen
  • 0,5 kruka koriander
  • 1 msk lime - pressad
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Halvera lammkorven och dela den sedan på längden om den är tjock. Bryt broccolin i buketter och skiva stammen. Skala sötpotatisen och skär den i klyftor.

  2. Lägg broccoli och sötpotatis i en långpanna med bakplåtspapper. Ringla över olja och krydda med salt och peppar. Lägg korvbitarna mellan grönsakerna och strö över oliver. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min.

  3. Salsa: Skala, kärna ur och mosa avokadon i en skål. Kärna ur och fintärna äpplet. Kärna ur och strimla chilin. Strimla salladslöken. Hacka koriandern.

  4. Blanda avokadon med äpple, chili, salladslök, koriander och limesaft. Krydda med salt och peppar.

  5. Grovhacka valnötterna och strö dem över korv och grönsaker. Tillaga ytterligare ca 5 min. Strö persilja över salsan och servera med salsan.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!