00000

Lammkorv är pysslig men rolig att göra. För att undvika att färsen spricker, ställ allt kött i frysen ca 30 min innan det blandas samman. För dessa små korvar använde vi lammfjälster. Vill du göra större korv, använd krokfjälster.

För 80 korvar

Ingredienser

500 g fläskkarré
500 g lammkött, t ex av steken
300 g späck
8 st vitlöksklyftor, (2st + 6 st)
2 msk timjan, hackad
1 msk salt
1 tsk svartpeppar
10 meter lammfjälster
2 msk smör
4 timjankvistar

1 timme

Lammkorv – gör så här:

  1. Skär kött och späck i mindre bitar. Mal fläskköttet fint i köttkvarn. Mal hälften av lammköttet fint och resten grovt i köttkvarn. Finmal späcket. Skala och riv 2 vitlöksklyftor på rivjärn.
  2. Blanda färsen med späck, vitlök, timjan, salt och peppar. Gör ett stekprov och smaka av färsen.
  3. Skölj igenom fjälstret noga i kallt vatten. Stoppa färsen i lammfjälster och knyt som prinskorvar.
  4. Sjud korvarna i vatten till 70° innertemperatur. Ta upp och lägg dem i kallt vatten för att avstanna tillagningen.
  5. Skala och krossa 6 vitlöksklyftor. Stek korvarna runt om i smör tillsammans med krossad vitlök och timjan tills de fått fin färg och är genomvarma.

Recept av Christian Hellberg