Lammkorv

Lammkorv är pysslig men rolig att göra. För att undvika att färsen spricker, ställ allt kött i frysen ca 30 min innan det blandas samman. För dessa små korvar använde vi lammfjälster. Vill du göra större korv, använd krokfjälster.
Allt om Mat
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 500 g fläskkarré
  • 500 g lammkött - t ex av steken
  • 300 g späck
  • 8 st vitlöksklyftor - (2st + 6 st)
  • 2 msk timjan - hackad
  • 1 msk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 10 m lammfjälster
  • 2 msk smör
  • 4 kvistar timjan

Gör så här

  1. Skär kött och späck i mindre bitar. Mal fläskköttet fint i köttkvarn. Mal hälften av lammköttet fint och resten grovt i köttkvarn. Finmal späcket. Skala och riv 2 vitlöksklyftor på rivjärn.

  2. Blanda färsen med späck, vitlök, timjan, salt och peppar. Gör ett stekprov och smaka av färsen.

  3. Skölj igenom fjälstret noga i kallt vatten. Stoppa färsen i lammfjälster och knyt som prinskorvar.

  4. Sjud korvarna i vatten till 70° innertemperatur. Ta upp och lägg dem i kallt vatten för att avstanna tillagningen.

  5. Skala och krossa 6 vitlöksklyftor. Stek korvarna runt om i smör tillsammans med krossad vitlök och timjan tills de fått fin färg och är genomvarma.

Recept av Christian Hellberg

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!