Lammkorv på plåt med färskpotatis, sparris och rosmarin

Lammkorv på plåt med färskpotatis, sparris och rosmarin är en praktiskt rätt med allt på samma plåt. Under högsäsong kan man frossa på sparris även till vardags! Färsk lammkorv är vardagslyxigt, men det går naturligtvis bra att välja vilken korv man vill. Servera gärna en klick matyoghurt till! 
Petra Lindstrand
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 800 g färskpotatis
  • 1 citron
  • 1 gul lök
  • 500 g grön sparris
  • 420 g lammkorv - färsk t ex Taylor & Jones
  • 1 kruka rosmarin
  • 1 tärning hönsbuljong
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Skrubba potatisen noga i ljummet vatten. Skär potatisen i mindre bitar och lägg den på en plåt. Blanda med 2 msk olja, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Halvera citronen och lägg dem på plåten med snittytan upp. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min.

  2. Skala och skär löken i klyftor. Ansa och skär sparrisen i grova bitar. Repa och hacka rosmarinen.

  3. Ta plåten ur ugnen och ta bort citronerna. Lägg korv och lök på plåten och strö över rosmarin. Tillaga ca 10 min.

  4. Blanda sparrisen med 1/2 msk olja och lägg den plåten. Tillaga ytterligare ca 5 min.

  5. Pressa ut citronsaften i en kastrull. Tillsätt buljongtärning och 1 1/2 dl vatten. Koka upp. Tillsätt den sky som bildats på plåten.

  6. Servera korv, potatis och grönsaker med sky och gärna med bröd.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!