30 minuter
Lammkorv på plåt med färskpotatis, sparris och rosmarin – gör så här:
- Sätt ugnen på 250°. Skrubba potatisen noga i ljummet vatten. Skär potatisen i mindre bitar och lägg den på en plåt. Blanda med 2 msk olja, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Halvera citronen och lägg dem på plåten med snittytan upp. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min.
- Skala och skär löken i klyftor. Ansa och skär sparrisen i grova bitar. Repa och hacka rosmarinen.
- Ta plåten ur ugnen och ta bort citronerna. Lägg korv och lök på plåten och strö över rosmarin. Tillaga ca 10 min.
- Blanda sparrisen med 1/2 msk olja och lägg den plåten. Tillaga ytterligare ca 5 min.
- Pressa ut citronsaften i en kastrull. Tillsätt buljongtärning och 1 1/2 dl vatten. Koka upp. Tillsätt den sky som bildats på plåten.
- Servera korv, potatis och grönsaker med sky och gärna med bröd.