Lammkebab på spett

Spetten går bra att äta både kalla och varma.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 kg lammfärs
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 msk salt
  • 4 msk spiskummin
  • 2 msk paprikapulver
  • 2 msk kummin - mald
  • 4 ägg

Garnering

  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 dl bladpersilja - hackad
  • 2 citroner - rivet skal
  • 4 msk olivolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.

  2. Skala och pressa vitlöken. Blanda färsen med vitlök, kryddor och ägg. Forma till avlånga kebaber. Lägg dem på oljade plåtar. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min. Stick in ett litet träspett i varje kebab och lägg upp på fat.

  3. Skala och pressa vitlöken. Blanda vitlök, persilja, citronskal och olivolja. Strö blandningen över kebaberna vid servering.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!