Lammkebab i pitabröd

Kebaben kan grillas ute på grillen, eller stekas i ugnen ca 10 min. Lite snyggare blir uppläggningen om ett spett träs genom kebaben efter tillagningen. Pitabröd finns att köpa färdigt.

Lammkebab i pitabröd – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 250° eller tänd grillen.
  2. Blanda färsen med salt, vitlök, peppar, spiskummin, sambal oelek och hackad persilja till en fast boll. Dela i lika delar. Rulla med fuktade händer till avlånga järpar, platta ut dem till rektanglar. Lägg dem på bakpappersklädd plåt eller fat i väntan på grillning.
  3. Sås: Blanda yoghurt, vitlök och salt.
  4. Strimla isbergssallad, skiva tomat, gurka och rödlök, lägg upp fefferoni och eventuellt tacosås.
  5. Stek kebaben i mitten av ugnen 10-15 min eller 2-3 min på var sida på grillen. Vill man göra kebaben lite festligare kan man sticka in ett grillspett som dekoration.
  6. Halvera eller skär en skåra i brödet, fyll med sallad, tomat och gurka. Lägg i kebab, sås och toppa med fefferoni.

Recept från