I annonssamarbete med BONG TOUCH OF TASTE

00000

En krämig gryta på benfri lammstek med smak av färsk timjan och rosmarin.

För 4 portioner

Ingredienser

1 kg benfri lammstek
2 vitlöksklyftor hackade
1 msk smör
1 msk olivolja
1 tsk flingsalt
1/2 tsk grovmalen svartpeppar
6 kvistar finhackad färsk timjan
1 kvist finhackad färsk rosmarin
4 dl vatten
2 msk Bong Touch of Taste Kalvfond
1 msk balsamvinäger
2 dl vispgrädde
5 salladslökar
1 dl färska örter, t ex timjan, rosmarin och bladpersilja

 

Lammgryta med vårlök och färska örter

1. Skär köttet i bitar. Bryn köttet i smör i en het stekpanna. Lägg över det i en gryta.

2. Skiva vitlöken och fräs lätt i lite olivolja. Lägg i grytan. Krydda med salt, peppar och örter.

3. Häll på vatten, kalvfond, vinäger och grädde.

4. Låt grytan koka under lock ca 45 min, eller till köttet känns mört.

5. Skär salladslöken i bitar. Fräs den i smör på svag värme.

6. Vänd ner salladslöken och örterna i grytan, smaka av med salt & peppar.

7. Servera.

Fler recept med: Bong Touch of Taste, Gryta, Lamm, Promotion