Lammgryta med ölkorv

Öströös goda ölkorvar gjorda på lamm sätter sting på husets egen lammgryta.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 600 g lammkött - benfritt, t ex bog eller stek
  • 1 lök - gul
  • 2 msk smör
  • 5 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongstärning
  • 2 morötter
  • 100 g ölkorv
  • 150 g haricots verts
  • 2 msk citron - pressad
  • 1 msk senap - fransk
  • 1,5 dl mellangrädde
  • 1 tsk brun farin
  • 1 msk gräslök - hackad
  • 1 msk persilja - hackad
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 2 msk majsstärkelse (Maizena)

Gör så här

  1. Skala och hacka löken. Stek kött och lök i smöret i en gryta. Häll på vatten och buljongtärning och låt koka tills köttet är mört, ca 1 timme. Skala och skär morötterna i slantar. Låt dem koka med de sista 10 min.

  2. Skär korven i bitar. Blanda ner korv, bönor, citronsaft och senap i grytan. Häll i grädden. Smaka av med farin, gräslök, persilja, salt och peppar. Rör ut majsstärkelsen i lite kallt vatten och rör ner i grytan. Låt koka upp.

  3. Servera med kokt potatis och myntagelé

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!