Lammgryta med myntayoghurt

En mustig gryta lagad på grytbitar av lamm. Gör gärna dubbel sats, grytan passar perfekt i matlåda.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 600 g lammgrytbitar - av steken
  • 2 lökar - gula
  • 1,5 krm salt - + 2 krm
  • 2 krm svartpeppar - nymald + 1 krm
  • 2 vitlök - king solo
  • 1 burk tomater - krossade (400 g)
  • 5 dl vatten
  • 2 morötter
  • 600 g potatis
  • 2 dl matyoghurt
  • 2 msk mynta - strimlad

Gör så här

  1. Skär köttet i små bitar, ca     1 x 1 cm. Skala och grovhacka löken. Bryn kött och lök i en släpplätt-stekpanna. Krydda med 1 1/2 tsk salt och 2 krm peppar. Lägg över i en gryta.

  2. Skala och finhacka vitlöken. Lägg vitlöken i grytan och häll på krossade tomater och vatten. Låt koka under lock ca 10 min.

  3. Skala och tärna morötter och potatis. Blanda ner i grytan och koka ytterligare ca 15 min tills köttet är mört och potatisen mjuk.

  4. Blanda yoghurten med mynta. Smaka av med 2 krm salt och 1 krm peppar.

  5. Servera grytan med myntayoghurten till. Ca 440 kcal per portion, 14 g fett, 36 g protein, 39 g kolhydrater

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!