Lammgryta kryddad med rosépeppar och grönpeppar. Härligt mustig lammgryta med peppar och mango.

För 6 person(er)

Ingredienser

1 kg lammstek benfri
1 kg lammstek benfri
0,75 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 msk smör
2 gula lökar
1 vitlöksklyfta
1 msk rosépeppar,
1 msk grönpeppar torkad
5 dl vatten
1 köttbuljongtärning
350 g mango urkärnad, skalad, i bitar

Tillbehör:

kokt ris eller potatis, extra mango och peppar

1. Skär bort eventuellt fett och hinnor från lammsteken. Skär köttet i ca 3 cm stora bitar. Blanda köttbitarna i en bunke med vetemjöl och salt. Hetta upp smör i en gryta och bryn bitarna ca 3 min så de får lite färg runt om.
2. Skala och finhacka lök och vitlök och blanda ner i grytan tillsammans med lätt krossad rosé- och grönpeppar. Häll på vatten och smula ner buljongtärning och tillsätt mango. Låt koka sakta under lock ca 1 tim.
3. Servera lammgrytan med kokt ris eller kokt potatis och gärna lite extra mango och peppar.