Lammgryta med aubergine och naanbröd

Recept på lammgryta med aubergine och naanbröd. Masalakrydda innehåller bland annat gurkmeja och spiskummin.

Ingredienser

  • 600 g lammkött - benfritt, t ex av steken
  • 2 auberginer - (à 400 g)
  • 2 gula lökar - eller röda-
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk masalakrydda
  • 2 tärningar hönsbuljong
  • ev koriander - persilja eller mynta, strimlad
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • 1 förp naanbröd - (260 g)
  • 2 dl turkisk yoghurt

Gör så här

  1. Putsa och skär köttet i bitar. Ansa och halvera auberginen. Skär halvorna i skivor. Skala och skär löken i klyftor. Skala och hacka vitlöken.

  2. Bryn köttet i 1 msk olja i en stekpanna tills det fått fin färg. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Lägg köttet i en gryta.

  3. Stek aubergine, lök och vitlök i 1 msk olja i stekpannan ca 3 min. Lägg över grönsakerna i grytan och krydda med masalakrydda. Häll över 4 dl vatten och smula i buljongtärningarna. Låt sjuda under lock ca 20 min.

  4. Värm naanbröden enligt anvisning på förpackningen. Strö örter över grytan och servera med naanbröd och yoghurt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!